Adaptační kurz primy 2021/2022

Začalo mariánské léto a prima vyrazila na adaptační kurz. První z řady společných kurzů, které na žáky čekají během studia na gymnáziu. Čekal nás týden plný aktivit a společných zážitků.

Také díky spolufinancování z rozpočtu města Příbora nám v rámci kurzu s programem pomáhali zkušení instruktoři z řad starších spolužáků. Tato spolupráce se nám léta osvědčuje a jejich přítomnost je pro nové žáky primy velmi inspirativní. Vždyť i tito instruktoři tu byli sami na kurzu před sedmi lety jako žáci primy. Vzhlíželi na své starší spolužáky a přáli si jednou dělat instruktory a pomáhat primánům při adaptaci na novou školu a kolektiv.

Aktivity byly rozmanité. Poetické duše zajásaly při tvorbě vlastních limeriků. Sportovci si ověřili svoji výdrž, když zdolávali nejvyšší vrcholy světa, a stratégové si lámali hlavy, jak nejlépe poskládat čtverečky v Barevné strategii. V rámci kurzu si žáci vyzkoušeli také praktický nácvik první pomoci, či orientaci v mapě. Bobek není žák primy, ale kopec na slovenských hranicích, na který jsme si vyšlápli. Odměnou nám byl krásný výhled na okolní krajinu. Přestože se během dne nikdo nezastavil, večer měli všichni ještě dost energie, a tak se vyráběly přistávací moduly, kouzlilo s písmeny při scrabblu či kreslily pohádky. Poslední večer nemohl chybět zpěv a taneční dovádění.

Myslím, že jsme si ten týden všichni užili a i díky tomu bude celá třída prima.

Mgr. Lenka Svobodová
třídní učitelka primy

logo_msk

.

Limerik

Řekla Lenka svoji primě,
nebudete moje břímě,
budete se učiti
a nikdy nemračiti,
to vše myslím upřímně.

.

logo_pribor