Sbírka na pomoc Ukrajině

Vážení učitelé, milí žáci,

v reakci na aktuální dění jsme se rozhodli uspořádat sbírku na pomoc obyvatelům Ukrajiny. Tímto bychom vás chtěli požádat o materiální příspěvek, který poputuje na místa, kde je nejvíce potřeba – imigrantům z Ukrajiny.

Pojďme společně ukázat, že žáci a zaměstnanci Masarykova gymnázia mají srdce na správném místě a umí pomoci tam, kde je to nyní více než nezbytné. Věříme, že náš společný příspěvek v podobě zdravotnických a hygienických potřeb přinese aspoň na chvíli ulehčení v životě těm, kteří v této obtížné situaci strádají nejvíce.

Primárním předmětem sbírky jsou zdravotnické potřeby, a to konkrétně obinadla, obvazy, zaškrcovadla, trojcípé šátky, volně prodejné léky (paralen, ibalgin, …), náplasti, rukavice, sterilní čtverce, izotermické folie a další.

Dále jsou klíčovými hygienické potřeby; vlhčené ubrousky, dezinfekce, ženské potřeby, zubní kartáčky, zubní pasty a také dětské potřeby – pleny, dětská výživa (sunar) a balená voda. Taktéž oceníme trvanlivé potraviny či potřeby na spaní (spacáky, karimatky, deky či přikrývky).

.

Sbírka bude probíhat v termínu 3. – 11. 3. 2022. Potřeby budou vybírány v aule, a to v době 7:30 – 7:50, 10:30 – 10:50 a 13:30 – 14:00, popřípadě se můžeme domluvit individuálně.

.

S případnými dotazy se můžete obrátit na tyto e-mailové adresy:
agata.kahankova@gypri.cz
anezka.klosova@gypri.cz
adela.richterova@gypri.cz
eliska.luongova@gypri.cz
anezka.peluchova@gypri.cz

Pevně věříme, že sbírka změní mnoha lidem život k lepšímu. Děkujeme všem, kteří se rozhodnou pomoci, každá maličkost se počítá. Děkujeme!

Adéla Richterová, 4.A

.

Sbírka_Ukrajina