Jak překročit svůj stín

Katedra informatiky přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci pořádá pravidelně setkání informatiků, které letos proběhlo 11. listopadu 2021. Setkání je určeno pro vyučující, ale byla jsem oslovena doc. RNDr. Michalem Krupkou, Ph. D., zda bych zorganizovala krátké vystoupení žáků studujících programování. Vyhověla jsem moc ráda.

A mé žáky čekal těžký úkol – vystoupit před sálem plným učitelů informatiky, promluvit o tom, co studují, s čím se potýkají, jaké mají inspirace do budoucna. V situaci, že posluchači jsou v oboru specialisté, dostává vystoupení rozměr překročení vlastního stínu. Úkolu se Ondřej Linart, Filip Vychodil a Pavel Martinů zhostili s nadšením, rozhodně vystoupili ze své komfortní zóny a myslím si, že stůj stín překročili.

Ráda bych poděkovala organizátorům za podnětné a inspirující další setkání, které mně i mým žákům pomáhá v dalším rozvoji. Já i mí žáci si spolupráce velmi vážíme a těšíme se na plánovanou přednášku doc. RNDr. Michala Krupky, Ph. D. v prosinci u nás na gymnáziu v Příboře.

Ing. Radmila Mrázková, vyučující Ivt

.