Potravinová sbírka 2021

Milí žáci, pomalu končí rok 2021, rok, který přinesl velké množství mnohdy i dramatických změn do našich životů. V jeho průběhu jsme byli společně svědky toho, že v naší společnosti je přes mnohá negativa stále velká dávka porozumění, odhodlanosti, lásky, tolerance, úcty a touhy nezištně pomáhat druhým. Zkusme opět po roce ukázat, že i naše srdce jsou otevřená pomáhat druhým.

Pojďme společně uspořádat „Potravinovou sbírku“ a ukažme, že i žáci a zaměstnanci Masarykova gymnázia mají srdce na správném místě, že umí pomoci tam, kde je to nyní nejvíce potřeba. Ne všichni z nás mají to štěstí, že je o ně dobře postaráno. Jeden balíček těstovin je pro mnohé lidi v nouzi totéž, co pro vás vysněný vánoční dárek. Věříme, že náš společný příspěvek v podobě potravin přinese aspoň na chvíli ulehčení v životě těm, kteří naši pomoc v této těžké době nejvíce potřebují.

zaměstnanci Masarykova gymnázia v Příboře

.

.

Příjemci potravinové pomoci budou prostřednictvím Potravinové banky Ostrava, z. s.:
– lidé v azylových domech v momentální sociální nouzi;
– lidé bezprostředně ohroženi sociálním vyloučením;
– lidé bez domova.

Do „Potravinové sbírky“ jsou přijímány trvanlivé potraviny před datem spotřeby, zejména těstoviny, dětské přesnídávky, mouka, cukr, olej, čaj, konzervy všeho druhu, rýže, paštiky, polévky v sáčku, sirupy, cukrovinky pro děti, apod.

„Potravinová sbírka“ bude probíhat v termínu 1. – 12. 11. 2021. Potraviny budou vybírány v době 7:30 – 13:30 hodin v učebně č. 37 (laboratoř biologie).

.

Bližší informace poskytne Mgr. Lenka Svobodová.
e-mail: lenka.svobodova@gypri.cz
telefon: 556 455 182 .

2021_Potravinová sbírka