Přírodovědný klokan není jen o vědomostech

Každý rok patří měsíc říjen soutěži Přírodovědný klokan, kterou pořádá Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. Cílem soutěže je vzbudit zájem žáků o technické a přírodovědné obory. Otázky zaměřené na fyziku, chemii, biologii, matematiku a zeměpis nejsou pouze o znalostech a vědomostech žáků, ale také o logice.

Letos se soutěž konala 13. října 2021. Soutěžilo se ve dvou kategoriích – Kadet (tercie a kvarta) a Junior (1. a 2. ročník čtyřletého studia a odpovídající ročníky osmiletého studia).

V kategorii Kadet první tři místa obsadili žáci kvarty. Nejvyšší počet bodů nasbíral Jakub Ražnok (82 bodů), na 2. místě se umístila Linda Lapčíková (79 bodů) a 3. místo obsadila Vendula Štefaníková (78 bodů). Celkem v této kategorii soutěžilo 55 žáků kvarty a tercie.

Kategorie Junior byla ovlivněna karanténami některých tříd, ale i tak se našlo 10 odvážlivců, kteří si své vědomosti a znalosti chtěli ověřit. Nejvyšší počet bodů získal Václav Sopuch ze 2.A (79 bodů), na 2. místě se umístil Robert Demel z 1.B (65 bodů) a 3. místo obsadila Anežka Pěluchová z 1.A (64 bodů).

Všem děkujeme za účast v soutěži a blahopřejeme k dosaženým výsledkům.

Mgr. Jana Drlíková, předseda PkM