Učitelé gymnázia cílí na Erasmus+

Od podání našeho posledního projektu Erasmus+ už uplynul nějaký ten pátek, a proto jsme netrpělivě očekávali vyhlášení nové výzvy. Na konci března jsme se konečně dočkali a mohli začít směle plánovat.

A oč že se vlastně jedná?

V rámci mnohých aktivit Evropské unie se nabízí mimo jiné také program Erasmus+, který nabízí širokou paletu aktivit pro žáky, studenty a učitele různých typů škol, věku a zaměření. A my na gymnáziu jdeme s dobou, takovou příležitost si nenecháme ujít.

V rámci nové výzvy Erasmu+ na projektové období 2021 – 2027 sestavujeme žádost, se kterou se pokusíme uspět se zajímavým projektem. Nazvali jsme jej “Naše téma: Inspirace”.

Oč nám v projektu jde? Chceme vycestovat do zemí Evropské unie (Malta, Francie, Irsko, Španělsko a Itálie), naučit se novým poznatkům a dovednostem, ve zdraví se vrátit zpátky a to, co se naučíme, potom aplikovat nejen při výuce, ale také v životě.

Do projektu se zapojili tito učitelé: Mgr. Lenka Svobodová, Mgr. Zuzana Dejmková, Mgr. Monika Šimíčková, RNDr. Barbara Šmuková, Mgr. Lenka Ocásková, Mgr. Petr Caloň a Mgr. Jiří Svoboda. Když to vyjde, budeme se napříč Evropou učit jazyky a jejich metodiku. Budeme se  vzdělávat v oblastech informačních technologií a jejich zapojení do moderní výuky. Také si rozšíříme obzory v oblasti zážitkové pedagogiky – jak žít a přežít v přírodě a jak k tomu vést novou generaci.

21. století klade na učitele, stejně jako každá doba, nové nároky. Nastupující generace nazývaná mileniálové má možnosti, které hojně a radostně využívá – a my nechceme stát opodál a přihlížet. Chceme se učit, abychom mohli dobře učit. Naštěstí existují způsoby, jak toho dosáhnout, stačí jen chtít a napřáhnout trochu energie. Takže nám držte palce!!!

Tým učitelů GYPRI zapojených do projektu Erasmus+

Logo Erasmus+