Dita Matějková – vítězka soutěže v kategorii Středoškolská poezie

Čas pandemie se dá využít různě, je to čas pro rozvíjení činností, na které v normálním uspěchaném životě nemáme prostor. Přestože nesmíme “chodit do školy”, stále můžeme psát a tvořit a navzdory situaci probíhá velké množství soutěží, kde se mohou talentovaní lidé realizovat a poměřit své síly s ostatními. Jednou z nich je také soutěž  O nejinspirativnější studentský časopis, kterou pravidelně vyhlašuje Odborový svaz novinářů. Dvanáctý ročník soutěže přinesl nově také kategorii Středoškolská poezie.

Blahopřejeme Ditě Matějkové, žákyni 4. A, která do této kategorie poslala tři své básně a získala 1. místo v celostátním kole. Jak svůj úspěch Dita sama hodnotí?

“Jak běžel čas, úplně jsem vypustila, že jsem se do nějaké soutěže zapojila. O to víc mě překvapilo, že se mé básničky někomu natolik líbily, že jsem vyhrála 1. místo! A dokonce v republice. Nevím, co na to říct. Prostě WOW!

Na závěr malá ochutnávka toho, čím tedy Dita okouzlila porotu soutěže natolik, že z ní udělali vítěze. Přejeme krásný čtenářský zážitek!

.

21. století

Ahoj
zobrazeno
Jak se máš?
zobrazeno
Co děláš?
zobrazeno

Zelená tečka,
otravné pípání,
doba je těžká,
nestíhám stíhání.

.

Mgr. Lenka Ocásková, vyučující Čj

.

2021-05_Dita Matějková