Oznámení o zahájení přípravných kurzů pro žáky 9. tříd základních škol

Přípravné kurzy pro žáky 9. tříd základních škol budou s ohledem na aktuální epidemiologickou situaci a hygienická opatření zahájeny distanční formou v plánovaných termínech, tzn.:

ve středu 27.1.2021 v 15:00 hod. (obě skupiny)
ve čtvrtek 28.1.2021 v 15:00 hod. (obě skupiny)
v pátek 29.1.2021 v 9:00 hod. (obě skupiny) … dopolední čas je zvolen s ohledem na pololetní prázdniny, v následujících týdnech bude začátek standardně v 15:00 hodin

.

Rozdělení do skupin je provedeno s ohledem na základní školu, jejímž je účastník přípravných kurzů žákem. V případě, že bude možná osobní přítomnost žáků ve škole, plánujeme přejít z distanční formy na formu prezenční, která je pro většinu žáků přijatelnější.

K realizaci distanční formy přípravných kurzů potřebují žáci pouze počítač/notebook/tablet s připojením na internet, sluchátka nebo reproduktory a mikrofon (stačí jako součást počítače nebo sluchátek) pro případ, že se budou chtít ptát přímo a ne formou chatu.

Přípravné kurzy budou probíhat v platformě Google. Pro každého žáka je zřízen účet v naší doméně gypri. Podrobnější instrukce k aktivaci účtu byly zaslány na mail žáka resp. jeho zákonného zástupce.

Protože pro některé žáky může být prostředí Google nové a chtějí být na první lekci přípravných kurzů nachystáni, nabízíme v případě potřeby možnost seznámit se s prostředím Google Učebna pod vedením Mgr. Jany Drlíkové. Cvičné on-line setkání se uskuteční v pondělí 25.1.2021 v 18:00 hodin. Odkaz na setkání bude zaslán na mail nově zřízeného účtu v doméně gypri. Na odkaz v mailu stačí pouze kliknout.

.

Pokud by se někomu nedařilo přihlásit nebo by narazil na jiné technické problémy, kontaktujte prosím ředitele školy na mail pavel.kerekes@gypri.cz nebo telefonicky 730 189 028.

.

Pevně věřím, že obdobně jako v předchozích letech se přípravné kurzy realizované na Masarykově gymnáziu v Příboře stanou dobrým předpokladem pro úspěšné zvládnutí přijímacích zkoušek nejen na naši školu, ale také na všechny ostatní školy, které poskytují, stejně jako my, kvalitní středoškolské vzdělání.

.

Mgr. Pavel Kerekeš
ředitel školy