(Do práce) Na kole 2020

Jubilejní desátý ročník této akce dává organizátorům zabrat a naši učitelé se již počtvrté, navzdory poněkud složitým okolnostem, zapojují.

Cílů všech angažovaných je několik: šetřit přírodu, dělat něco pro své tělo a mysl, překonat lenost a podpořit týmového ducha. To se dá vykonat různě, když nemůžete do práce, tak můžete do lesa. Nebo si doma zacvičit, protáhnout nohy na vycházce, zbavit rotoped v koutě pokoje nánosu oblečení a provětrat mu pedály… iniciativě a nápadům se meze nekladou. A to vše je z pohledu akce Do práce na kole akceptovatelné. Podstatné je neklesat na mysli a “něco” dělat.

Letošní zajímavá trička přinášejí také možnost účastnit se “akcí na triko”, kdy oděni do tohoto výrazného outfitu získáváte na avizovaných místech kafe, dortík nebo třeba slevu na oběd.

Jestli nás něco mrzí, tak že letošní účast žáků školy v podsekci “Do školy na kole” není možná. Vloni jsme byli jednou z pěti škol, které se zapojily, a ohlas ze strany “gympláků” byl příznivý. Nicméně budeme doufat, že příští květen nás přivítá bez roušek a v plné polní – tedy s cyklohelmou na hlavě a nohama na šlapátkách.

Letošní ročník za naši školu budou hájit zkušení cyklisté a chodci ve složení: Svatava Sumbalová, Iveta Ulčáková, Lenka Ocásková, Monika Šimíčková a Dalibor Dejmek.

Takže do pedálů a plnou parou vpřed!

Mgr. Lenka Ocásková

o

2020_Do práce na kole