Turnaj družstev v piškvorkách

Mějme (XO)bě blíž. XO spojují. To je slogan největší československé středoškolské soutěže v piškvorkách, který pořádají ve svém volném čase studenti spolku Student Cyber Games. My jsme do této aktivity „zatáhli“ také žáky nižšího gymnázia a již řadu let soutěž v piškvorkách pro ně pořádáme. Na školní kolo pak navazuje oblastní turnaj pro základní školy z okolí Příbora, kterého se účastní právě vítěz školního kola.

Soutěž v piškvorkách pro žáky nižšího gymnázia odstartovala 5. 2. 2020 ve 14 hodin. Turnaje se zúčastnilo šest pětičlenných týmů. Mezi favority patřil tým MGP žáků kvarty ve složení Pavel Kerekeš, Tomáš Dořičák, Pavel Strakoš, Jan Simper a Natálie Gapková, který tyto školní turnaje vyhrává už od sekundy. Letos tedy bojoval o třetí prvenství v řadě. To se žákům kvarty povedlo a příští týden budou naši školu reprezentovat v oblastním turnaji pro ZŠ. Přejeme jim hodně štěstí, protože letos mají poslední šanci tento oblastní turnaj vyhrát. Příští rok už budou bojovat v kategorii středoškoláků.

Na druhém místě se umístil tým Srbové složený z žáků tercie (Ondřej Sopuch, Kristýna Le, Lucie Kolářová, Anna Slívová) a sekundy (Jaroslav Sosík). Třetí pak skončil tým děvčat ze sekundy (Veronika Žárská, Karolína Bortlová, Adriana Karasová, Barbora Jalůvková a Iva Debefová).