Novoroční anglické scrabblové turnaje 2020 aneb „obvyklí podezřelí”

Hned první školní týden roku 2020 začal poměrně zostra – v tomto netradičním termínu proběhly jinak již tradiční školní turnaje Scrabblu v angličtině. Ve čtvrtek 9. 1. 2020 se spolu utkalo 24 žáků a žákyň nižšího gymnázia. Po třech kolech se na stupních vítězů sešli tři spolužáci z kvarty, přičemž první dvě místa uhájili vítězové z minulého roku:

  1. Dořičák Tomáš (Kv)
  2. Kerekeš Pavel ml. (Kv)
  3. Monsport Václav (Kv)

O den později se na tomtéž místě sešlo 36 žáků vyššího gymnázia, aby se spolu utkali. I zde se zopakoval scénář nejen z předešlého dne, ale dokonce z předešlých let, kdy přední pozice obsadili „stáří známí”. Báře Čulákové se podařilo vyhrát o parník; s přehledem vyhrála každou ze tří her se skóre přes 300 bodů. Mezi „obvyklé podezřelé” se pak po roční přestávce vrátili další dva hráči:

  1. Čuláková Bára (Sp)
  2. Masopust Tomáš (Sp)
  3. Milčinská Petra (Sx)

Nezahálela ani šedá eminence všech scrabblových turnajů z posledních let, náš IT mág Denis Valášek. Turnajový standard posunul zase o něco výše, když na konci každého kola vygeneroval takzvaný wordcloud, ve kterém si hráči mohli prohlédnout, která slova nejčastěji hráli, ve statistikách pak zase prezentoval slova s uhranou nejvyšší bodovou hodnotou.

Všem hráčům děkujeme za vytvoření příjemné atmosféry, vítězům gratulujeme a přejeme hodně štěstí při reprezentaci v oblastních kolech.

Mgr. Dalibor Dejmek, vyučující Aj