Šachové turnaje 2019/2020

Vše začíná v říjnu, kdy probíhá školní kolo šachového turnaje. Nejlepší hráči pak vytvoří družstva pro reprezentaci školy v okresních a krajských kolech. Letos se sešlo ve školním kole dost hráčů, a tak bylo z čeho vybírat.

Okresní kolo základních i středních škol se uskutečnilo v Mořkově. Dlouholetá tradice pořádání turnajů byla na organizaci znát. Vše probíhalo hladce a družstva všech kategorií mohla ukázat to nejlepší. Z těchto soubojů vyšla obě naše družstva vítězně a postoupila do krajských kol.

Krajské kolo středních škol se hrálo v Orlové. Není to nejblíže, ale cesta byla příjemná. Alespoň jsme poznali nová místa. Zde už byli i hráči na mnohem vyšších úrovních, a tak po dlouhých bojích obsadili naši šachisté 9. místo. V kategorii základních škol, která se hrála další den ve Frýdku-Místku, jsme také měli své borce. I zde se projevily zkušenosti a šachové mistrovství „profesionálních hráčů“. S těmi jsme se jako družstvo nemohli měřit, i když individuální výsledky některých našich hráčů byly nadprůměrné. Po dlouhých sedmi kolech jsme obsadili konečné 14. místo v kraji.

Už nyní se těšíme na další ročník, kde můžeme opět změřit síly s těmi nejlepšími.

Mgr. Jiří Svoboda, metodik prevence