Co vás čeká v rámci školních sportovních soutěží ve školním roce 2019/2020

Také ve školním roce 2019/2020 čeká na žáky školy mnoho sportovních soutěží, turnajů a her. Některé osvědčené soutěže jsou v kalendáři každoročně, ty, co se osvědčily vloni, zařadíme také, ale připravili jsme i pár nových. Nové aktivity jako Nerf či orientační běh dokáží jistě žáky přitáhnout. Aby žáci netrénovali jen svaly či obratnost, proběhne v listopadu Mistrovství v šachu. Nejlepší žáci pak budou reprezentovat školu v okresních a krajských kolech Přeboru družstev v šachu. Věříme, že navážou na úspěch z loňského roku, kdy se v obou kategoriích výborně umístili v krajských soutěžích.

Všechny soutěže jsou určeny i začátečníkům. Ti se naučí základní pravidla, vyzkoušejí si techniku a naučí se novou aktivitu. Nebojte se vyzkoušet nové aktivity. Na vaši účast se těší organizátoři.

o

Gypriliga
Další ročník oblíbené Gypriligy odstartuje v říjnu 2019. Pod vedením nového organizačního týmu, ale s osvědčenou kvalitou. Více informací na webu Gypriligy.

Nerf
Během celého školního roku budou probíhat Nerf turnaje pro vyšší i nižší gymnázium. Budete mít tak dostatek příležitostí si tuto zábavnou, rychlou a oblíbenou aktivitu vyzkoušet.

Mistrovství MGP v šachu
Mistrovství bude probíhat jako soutěž jednotlivců a bude organizováno ve dvou kategoriích – pro vyšší gymnázium a pro nižší gymnázium.
Termín: říjen 2019

Turnaj tříd ve volejbale
Letos proběhne, jistě silně obsazen, již XIV. ročník Turnaje tříd ve volejbale. Utkají se smíšená družstva jednotlivých tříd vyššího gymnázia o přeborníka MGP.
Termín: listopad 2019

Turnaj tříd nižšího gymnázia ve vybíjené
Letos plánujeme uskutečnit druhý ročník Turnaje tříd nižšího gymnázia ve vybíjené. Loňský turnaj měl výbornou úroveň i atmosféru, a proto jsme se rozhodli i letos v jeho pokračování. Utkají se smíšená družstva jednotlivých tříd nižšího gymnázia o přeborníka MGP ve vybíjené.
Termín: listopad 2019

2019_vybíjená

Mistrovství v elektronických šipkách
Zájemci budou soutěžit ve dvou kategoriích, zvlášť pro vyšší gymnázium a nižší gymnázium.  Během turnaje si mohou žáci vyzkoušet různé další hry.
Termín: prosinec 2019/leden 2020

Turnaj tříd nižšího gymnázia ve florbalu
Jedná se o druhý ročník Turnaje tříd nižšího gymnázia ve florbalu. Utkají se smíšená družstva jednotlivých tříd nižšího gymnázia o přeborníka MGP ve florbalu.
Termín: prosinec 2019

Turnaj tříd v Ultimate Frisbee
Vyslyšeli jsme vaše opakující se přání a uspořádáme turnaj tříd v této oblíbené hře. Hrát se bude ve smíšených družstvech jedné třídy. Jestli uvažujete o celkovém vítězství, pak začněte trénovat.
Termín: prosinec 2019/leden 2020

2019_frisbee

Turnaj v petanque
Bude se hrát jako turnaj dvojic. Zvlášť pro nižší gymnázium a vyšší gymnázium. V rámci turnaje si mohou žáci vyzkoušet další outdoorové hry.
Termín: květen 2020

2019_petanque

Přebor MGP v boulderingu
V květnu nás čeká 5. ročník Přeboru MGP v boulderingu. Žáci znova zkusí překonat všechny nástrahy barevných cest v co nejlepším čase. V měsíci květnu budou pro zájemce probíhat dobrovolné tréninky.
Termín: květen 2020

Soutěž ve střelbě ze vzduchovky
Tato úspěšná soutěž i letos pokračuje 2. ročníkem. Žáci vyššího gymnázia si vyzkoušejí bystré oko a pevnou ruku při střelbě na padací terče.
Termín: květen 2020

Šifra Gypri
Pokud se vše podaří zorganizovat, budete mít možnost prověřit si své intelektuální schopnosti, intuici, postřeh, rychlost i vytrvalost v šifrovací hře.
Termín: uvidíme