Setkání abiturientů plné vzpomínek

První větší akcí v novém školním roce pro nás byla příprava tradičního setkání abiturientů, které bylo letos naplánováno na sobotu 7. září 2019. Po příchodu do školy si mohli hosté prohlédnout budovu, občerstvit se kávou a zakousnout něco dobrého. Chvílemi naše „provizorní kavárna” v jedné ze tříd doslova praskala ve švech. Ve tvářích všech byla vidět upřímná radost z očekávaných i nečekaných shledání.

Oficiální část programu byla i letos opravdu bohatá. Nejprve vystoupili žáci naší školy, poté abiturienty přivítal MUDr. Mořic Jurečka. Ředitel školy Mgr. Pavel Kerekeš informoval o aktuálních akcích ve škole a starosta města Ing. arch. Jan Malík o dění ve městě. V druhé části vystoupila Mgr. Marika Demlová s přednáškou na téma „Karlsederovi jako příborský fenomén“. Poutavé povídání doplnila o řadu zajímavých historických fotografií příborských budov. Na závěr proběhlo také nezbytné společné fotografování před budovou školy.

Těší nás, že rok od roku abiturientů, kteří se k nám na začátku září vypraví, přibývá. Atmosféra celého setkání je vždy plná krásných vzpomínek, veselých historek a někdy i dojemných příběhů. Letos bylo tím nejhezčím vyprávění manželů ze Žďáru nad Sázavou, kteří se při studiu na naší škole seznámili a jsou spolu již více než 40 let.

Mgr. Lucie Zahálková Bukovjanová

o

Fotografie z abiturientského setkání dne 7.9.2019