Ostravský Runfest 2019

Víte, kdo jsou ti „borci“ na fotce pod článkem? A víte, proč se tak smějí? Jsou to členové pedagogického běžeckého týmu našeho gymnázia a smějí se proto, že se blíží datum 22. září 2019, což je neděle, kdy odhodí formální oděv a zábrany, nazujou tenisky, do ruky vezmou štafetový kolík a společně si zaběhnou maratonskou vzdálenost, která čítá lehce přes 42 kilometrů. Že jste to hned poznali? Taky jste si jistě hned délku závodu v Ostravě podělili šesti a obdivně si říkáte, jak jsou dobří. Je příjemné, že alespoň někdo o tom nepochybuje.

Na startu uvítáme již ostřílené závodníky z loňska, které reprezentují paní učitelky Ulčáková a Ocásková a páni učitelé Dejmek a Caloň. Nováčky jsou v týmu paní Drlíková a Dejmková. Trému mají ale všichni stejnou, proto jim držte palce. Taky se uvolnil post největší fanynky a roztleskávačky družstva, který zodpovědně a se všemi předpoklady vykonávala paní Zahálková Bukovjanová, jež letos bohužel odjíždí se školním zájezdem a s loňskou běžkyní paní Šimíčkovou do Itálie.

Zbývající dva týdny do závodu budou věnovány pilování již tak dokonalého běžeckého stylu a posledním pokusům o zlepšování časů. Těšíme na podporu a přízeň všech, kteří naše sportovní zapálení sdílejí.

za GYPRI běžecký tým Lenka Ocásková

o

OLYMPUS DIGITAL CAMERA