Erasmus za dveřmi

Když jsme na sklonku jara loňského roku jásali nad úspěšnou žádostí o grant Erasmu pro učitele, připadalo nám, že je to všechno nesmírně vzdálené. Nicméně – s blížícími se prázdninami nám na dveře klepe nejen léto, ale také odjezdy na vybrané stáže. Je nás pět, kteří jsme pod modrou zástavou se žlutými hvězdičkami „spáchali“ dnes o přestávce fotku, abychom se mohli podělit o dobré zprávy – jedeme. A brzy.

Jako první vyráží do světa Lenka Ocásková, neodolala opět vábení sladké Francie a dva týdny bude navštěvovat malou jazykovou školu v městečku Tours. Tohle město leží na Loiře a jistě paní učitelce poskytne kromě naplňujícího vzdělání také nepřeberné množství běžeckých tras.

Štafetový kolík v půli června přebírá Monika Šimíčková a i ona bude po dva týdny navštěvovat jazykovou školu v univerzitním městečku Velké Británie, v Exeteru. Nebude to mít daleko k moři, tudíž hlavu plnou nových informací může snadno smočit v konejšivých vlnách – naštěstí je výborný plavec.

Radmila Mrázková, výkonná správkyně sítě a učitelka programování a výpočetní techniky, rozhodně nespí na vavřínech a své jazykové kompetence angličtiny si v prvním prázdninovém měsíci procvičí ve škole v městě Oxford, opět Velká Británie. Věříme, že kromě studia stihne prozkoumat i četné studentské kavárny, kterými je město vyhlášeno.

Petr Caloň, kdo by neznal jednoho z benjamínků učitelského sboru a miláčka většiny žáků (a hlavně žákyň, jak sám pan Caloň nedávno zdůraznil). Kam že to pocestuje? Na maltu. Ano, tam taky, staví totiž doma něco jako bazén, nicméně poté na Maltu, kde bude navštěvovat velmi intenzivně jazykový kurz angličtiny. Snad mu po návratu budeme ještě stačit…

Poslední účastník „erasmácké výpravy“ zatím skrývá velký otazník. Svatava Sumbalová, která se nebojí žádné kádinky a chemického pokusu, si vybrala nejatraktivnější téma kurzu – bude se učit programovat Lego pomocí tabletu. Její kurz v Řecku, kam měla namířeno, zatím bohužel není otevřený, takže s napětím očekáváme, kde paní Sumbalová o prázdninách skončí – ve hře je Španělsko, Kypr či méně vzdálené Slovensko.

Držte nám palce a sledujte nás na Instagramu, jsme rádi, když nás máte rádi! A moc zdravíme Aničku Benišovou z oktávy, která se s námi na maturitním večírku loučila se slovy: „Vždycky Erasmus!”

Tým „učitelských erasmáků”

2019_Erasmus+

Spolufinancováno Erasmus+