Kurz preventivních aktivit na Horní Bečvě

Dne 10. 6. 2019 v 8:00 hodin odjížděl autobus plný terciánů na Horní Bečvu, kde nás čekalo pět dní ve znamení preventivních aktivit, které měly prověřit naše vztahy ve třídě.

Po příjezdu jsme se seznámili s okolím, dostali své chatky a začal program, který byl připraven panem učitelem Svobodou a částí třídy kvinty. Během týdne jsme si hráli na ekology, architekty, natočili jsme vtipná videa na téma „Záhadné jevy na Horní Bečvě“, hráli jsme fotbal se speciálními brýlemi, skalní golf i pohyblivé piškvorky. Všechny hry byly originální a velmi zábavné.

Středeční odpoledne jsme věnovali lehké turistice a vyšlápli jsme si na nejbližší kopec. I když trasa byla docela krátká, v nastupujícím letním vedru se místy zdála nekonečná. Ve čtvrtek odpoledne jsme byli odměněni koupáním v místní přehradě a večer nechyběla rozlučková diskotéka.

V pátek se celá posádka včetně našich organizátorů – žáků kvinty, pánů učitelů Svobody a Reicherta a paní učitelky Zahálkové – vrátila v pořádku do Příbora. Ověřili jsme si, že nám spolupráce ve třídě nedělá problémy. Stávající přátelství se ještě více utužila, řada nových přátelství během týdne vznikla.

Pavlína Bařinová, tercie

Kurz preventivních aktivit je součástí projektu z oblasti prevence „One…“, který je spolufinancován z rozpočtu MŠMT.

MSMT_logotyp_text_cz