V. ročník Turnaje v piškvorkách

Den 14. únor je spojen se svátkem zamilovaných. Lásku lze vyjádřit milované osobě, ale což takhle v tento den vyjádřit lásku k logické hře Piškvorky? Tak se taky stalo a celkem 60 žáků z 12 týmů se zúčastnilo V. ročníku meziškolního oblastního turnaje v piškvorkách pro žáky základních škol a víceletých gymnázií.

První část turnaje se odehrála ve dvou základních skupinách po šesti týmech systémem každý s každým. Výsledky dílčích duelů a partií od počátku nasvědčovaly tomu, že se letošní ročník odehraje na velmi vyrovnané úrovni. Mnohé partie končily remízou po uplynutí časového limitu. O úspěchu týmu mnohdy rozhodovala jediná partie. Ve skupině A skončily čtyři týmy se shodným šestibodovým ziskem a rozhodovaly vzájemné zápasy. Tabulky jednotlivých skupin jsou k nahlédnutí zde.

Z každé základní skupiny postoupily první čtyři týmy do play-off. Nekompromisní systém dál určoval postupující do čtvrtfinále, semifinále a finále. Turnaj si vyžádal také tzv. rozstřely: pokud hra obou týmů skončila remízou 10:10, musel tým vybrat jediného zástupce, který sehrál jedinou partii s protihráčem. Vítěz této partie pak posunul svůj tým v play-off dále. O napětí opravdu nebyla nouze. Výsledky zápasů play-off k nahlédnutí zde.

Do závěrečných bojů se z dvanácti týmů probojovaly tyto:
Gépardi ze ZŠ Fryčovice – obsadili konečné 4. místo,
ESA ze ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice – 3. místo,
NAJAPAPATO z Masarykova gymnázia Příbor – 2. místo.
Vítězný pohár si tentokrát odvezli žáci týmu MY ze ZŠ Jičínská Příbor.

Všem zúčastněným děkujeme za předvedené bojovné výkony a za příjemnou herní atmosféru.

za tým organizátorů RNDr. Milena Hyklová