Z naší školy se stala galerie

Každoročně vznikají v hodinách výtvarné výchovy originální žákovské práce. To potvrzuje, že u nás studují velmi talentování i kreativní žáci.

A protože nechceme, aby zůstala tato zajímavá díla očím veřejnosti utajena, rozhodli jsme se, že se načas stane interiér školy žákovskou galerií a alespoň některá z děl vystavíme. Snad tím také potěšíme ostatní žáky a vyučující.

Protentokrát jsme se rozhodli prezentovat výtvarné práce, které jsou přesnými reprodukcemi originálů věhlasných (i méně známých) umělců. Mezi vystavenými malbami si můžeme všimnout reprodukce orfisty Roberta Delaunayho s názvem Rytmus, radost ze života nebo návrhu obalu desky skupiny The Velvet Underground od Andyho Warhola s typickým žlutým banánem.

Abyste mohli posoudit, zda se žákům druhých ročníků a sexty při malbě dařilo a jestli se jim díla povedla, rozhodli jsme „jít s kůží na trh“ a níže uvádíme alespoň některé odkazy, ať si můžete vyzkoušet, zda byste rozlišili kopii od originálu.

o

Robert Delaunay
https://cs.wikipedia.org/wiki/Robert_Delaunay#/media/File:Robert_Delaunay_-_Rythme,_Joie_de_vivre.jpg
https://cs.wikipedia.org/wiki/Robert_Delaunay#/media/File:Robert_Delaunay_L%27homme_%C3%A0_la_tulipe_(Portrait_de_Jean_Metzinger)_1906.jpg

Andy Warhol
http://www.artnet.com/WebServices/images/ll00537lld8C5GFg9BjR3CfDrCWvaHBOc4X7D/andy-warhol-the-velvet-underground-&-nico.jpg

Edouard Manet
https://imgc.allpostersimages.com/img/print/u-g-O3ZOT0.jpg?w=550&h=550&p=0

Léna Brauner
http://www.7letslenoubrauner.cz/plakaty/hlava-3/

Keith Haring
http://photonlab.com/wp-content/uploads/2014/07/K_Haring_19831.jpg

Tomáš Bím
https://i.pinimg.com/736x/97/f7/3a/97f73a7f7fb9bdb81e7b5e23dc9c4231.jpg