Okresní kolo soutěže „Bible a my“

V úterý 27. listopadu 2018 proběhlo na Základní škole svaté Zdislavy v Kopřivnici okresní kolo soutěže „Bible a my“, kterého se ve dvou kategoriích zúčastnilo i osm žáků našeho gymnázia. Do uvedeného kola na základě úspěšných výsledků z kola školního tak postoupili  Kristýna Košťálová z kvarty a terciáni Tomáš Dořičák, Michal Kuběna a Václav Monsport a ve vyšší kategorii pak Dita Matějková z 2.A, Matěj Dostál ze septimy a kvintáni Pavla Lucie Řezníčková a Filip Jiřík.

Po úvodním kole, jehož náplní bylo  úspěšné zvládnutí testu, se do finálového klání, mezi šest nejúspěšnějších v každé kategorii, probojovali i tři z našich reprezentantů. Jedinou naší zástupkyní ve finále III. kategorie (žáci 8. a 9. tříd základních škol a jim odpovídající třídy víceletých gymnázií) se nakonec stala Kristýna Košťálová, které se sice po napínavém souboji nepodařilo obsadit žádnou z medailových pozic, ale svým srdnatým výkonem přispěla k vysoké úrovni soutěže.

Naopak medailové pozice se podařilo obsadit žákům Masarykova gymnázia v nejvyšší, tedy IV. kategorii, určené výhradně žákům středních škol. Mezi šesti nejúspěšnějšími finalisty dokázal Matěj Dostál obsadit vynikající třetí místo a výkon všech našich soutěžících následně korunoval Filip Jiřík, jemuž se podařilo v uvedené kategorii zvítězit. Díky tomuto vynikajícímu úspěchu bude nejen naši školu, ale i celý novojičínský okres, reprezentovat v celostátním finále na jaře příštího roku v Brně. Připomeňme v této souvislosti, že to nebude jeho první finálová účast, neboť už v předešlých letech dokázal do celostátního kola postoupit a zúčastnil se finálových klání v Hustopečích a Strážnici.

Děkujeme všem našim účastníkům za vzornou reprezentaci školy v soutěži, gratulujeme Filipu Jiříkovi i Matěji Dostálovi k medailovým umístěním a přejeme Filipovi hodně úspěchů v celostátním kole.