Tentokrát nás bylo šest aneb Kterak Restart (ne)dobyl svět

Chladného rána 9. listopadu 2018 započala dlouho očekávaná dobrodružná výprava do Brna, kam nás pozvali na celorepublikové vyhlášení soutěže O nejlepší středoškolský časopis roku 2018.  Přídomkem dobrodružná ji netituluji pouze ze svévolného rozmaru – její konec vskutku tonul v mlze nejistoty, jak nám naše neohrožená šéfová nejednou stačila připomenout. Ostatně, vidina výluky v obou směrech neudává zrovna příznivý prvotní poryv větru do plachet.

Únava, zmatek, jídlo. To vše provázelo naše putování; nejdříve z Kopřivnice do Studénky, odtud směrem Hulín (zde bylo třeba se poprat o tři páry sedadel ve vcelku luxusním autobusu). Teprve poté, co byla cestovní horečka zažehnána již v zárodku, mohl člověk popustit zábrany, odhodit kabát a ponořit se do kusu kvalitní literatury – v mém případě do Orwellovy Farmy zvířat.

Cesta paradoxně ubíhala poměrně rychle. Jakmile autobus zakotvil v domovském přístavu, na konečné, bylo třeba rychle probrat ztuhlé a zlenivělé končetiny, posbírat skromných pět švestek a dopravní prostředek opustit. Na aklimatizaci v brněnském ruchu nám byla poskytnuta jen chvíle – každý hned fasoval po dvou lístcích na tramvaj.

Čtyři zastávky ve společnosti řady neznámých lidí stačily k tomu, abychom konečně uzřeli cíl – přesněji Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity, v jejímž areálu se v rámci Multimediálního dne konalo také vyhlášení celorepublikového kola soutěže školních časopisů. Naši redakci po příchodu přivítal Petr Kantor, osoba nám díky předcházejícímu moři e-mailů velmi známá. Společně se slibovanou šunkovou bagetou (alias hlavním lákadlem celé akce) nám předal takřka nekonečný seznam aktivit, jichž bylo možné se zúčastnit.

Co všechno vlastně předcházelo zisku prvního místa v kategorii Titulka a páté příčky v rámci středních škol? A shledal se Michal, náš novopečený korektor, s vytouženým brněnským orlojem?

Odpovědi na tyto otázky (a ještě víc!) na vás čekají v příštím čísle Restartu.

Alice Holáňová, Sx