Logická olympiáda 2018 – krajské kolo

Je to vážně fajn pocit, když doprovázíte do krajského kola Logické olympiády pět mladíků, kteří se na soutěž opravdu těší. Aby ne, když si svou účast museli vybojovat v nominačních kolech svých kategorií.

Do krajského kola kategorie B (2. stupeň ZŠ) postoupil a svůj postup musel vybojovat mezi 2301 účastníky nominačního kola Jakub Vlček (kvarta).

V kategorii C mezi 1430 řešiteli z ostatních krajských středních škol uspěli a do krajského kola postoupili Petr Aujezdský (3.A), Ondřej Huvar (oktáva), Marek Štefaník (sexta) a Denis Valášek (septima).

Krajské kolo proběhlo 2. 11. 2018 v zasedacím sále Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě. Organizátoři ze společnosti Mensa připravili soutěžícím jako každoročně nejdříve test a poté několik typů logických her. Soutěžící věděli, že chtějí-li uspět, musí být rozhodnost jejich věrný přítel, logika jejich přirozenost a rychlost jejich běžný způsob práce. Pak potřebovali už jen svůj den D, a když se to vše povedlo, je co slavit. Hezkou cenu, velký důvod k radosti ze 4. místa a hlavně právo účasti v ústředním republikovém kole kategorie C, si z Ostravy odvezl Marek Štefaník.

Dávno víme, že máme šikovné žáky. Po tomto krajském kole vidím, že máme dost i těch lepších mezi fakt dobrými. Ale to už se opakuji, už jsem říkala, že je to fajn…

Ing. Radmila Mrázková, předseda PK Vt