My a divadlo

Běžný vyučovací den. Po schodišti právě schází skupina mladých slečen oděných do slušivých společenských šatů doprovázených pány v oblecích. Ještě rychle upravit účes, vklouznout do střevíčků, rozvířit školní vzduch voňavým parfémem a jede se do divadla.

Na Masarykově gymnáziu platí nepsané pravidlo, že každá třída během školního roku navštíví divadlo dvakrát, samozřejmě v závislosti na konkrétních školních podmínkách, probíraném učivu a na nabídkách jednotlivých představení. Na naše mladé diváky čeká pestrý repertoár jevištních kusů, nejčastěji navštěvují Beskydské divadlo v Novém Jičíně, podle možností také divadla v Ostravě.

V tomto školním roce žáci sledovali, co může způsobit Revizor (N. V. Gogol), viděli, jak kope Klapzubova jedenáctka (E. Bass), řešili Záhadu hlavolamu (J. Foglar), zjišťovali, proč a Jak je důležité míti Filipa (O. Wilde), dozvěděli se, jak to bylo s Petrem a Lucií (R. Rolland) a co se děje ve Stanici ZOO (Christine F.). A k tomu všemu měli na paměti Dobré mravy (L. Špaček).