Okresní kolo matematické Pythagoriády pro nižší gymnázium

Dne 25. 5. 5016 proběhlo v SVČ Fokus v Novém Jičíně okresní kolo matematické Pythagoriády pro žáky 6., 7. a 8. ročníků ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Žáci řešili 15 matematický úloh po dobu 60 minut. Za každou úlohu mohli získat 1 bod, maximálně tedy 15 bodů.

Pythagoriáda 6 (prima)
V této kategorii z naší školy soutěžili Jakub Vlček, Kristýna Sosíková, Kristýna Košťálová, Tomáš Czwiertnia a Tereza Marejková. Nejlépe z nich se umístil Jakub Vlček, který s devíti body skončil na děleném 5. – 8. místě.

Celkový počet řešitelů okresního kola: 29
Počet úspěšných řešitelů okresního kola: 8

Pythagoriáda 7 (sekunda)
Tato kategorie byla obtížností příkladů už ve školním kole pro letošní sedmáky „zakletá“. Okresního kola se zúčastnilo pouze 9 řešitelů, z nichž dva, Filip Jiříka Vojtěch Dořičák, byli žáci naší školy.

Celkový počet řešitelů okresního kola: 9
Počet úspěšných řešitelů okresního kola: 4

Pythagoriáda 8 (tercie)
V kategorii 8. tříd se podařilo vyhrát našemu Marku Štefaníkovi, který obdržel plný počet bodů. Mezi úspěšné řešitele se ještě probojovali Rostislav Červenka s deseti body a Tomáš Masopust s devíti body. Ale ani další dva zástupci naší školy (Veronika Krčmáriková a Jakub Holenda) se mezi ostatními soutěžícími neztratili.

Celkový počet řešitelů okresního kola: 28
Počet úspěšných řešitelů okresního kola: 13

Všem žákům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme hodně úspěchů v dalších soutěžích!