Soutěž „Perem studenta“ je ve finále!

Jak už jsme uváděli v předešlých zprávách, zúčastnila se trojice žáků Masarykova gymnázia prvního ročníku soutěže nazvané „Perem studenta“. Od 17. února jsme tak mohli číst v regionálním Deníku (Moravskoslezský deník) nejúspěšnější příspěvky a velmi nás těšilo, že se mezi nimi ani jeden z našich zástupců (Jáchym Pantálek ze 3.A, Tereza Gottwaldová ze sexty a Marie Jurečková z 1.A) „neztratil“ a alespoň jeden příspěvek každého z nich byl publikován.

Nejúspěšnější soutěžící se pak stala Tereza Gottwaldová, jejíž text z 2. kola na téma „700 let od narození Karla IV. – jak by vládl v dnešní době?“ byl porotou vybrán mezi čtyři nejúspěšnější příspěvky kola a tím pádem i mezi dvanáct nejlepších textů vůbec. Poté následovalo slavnostní předání upomínkových předmětů, které Tereze předal přímo ve škole sám šéfredaktor regionálního Deníku pan Martin Pleva a 3. června pak bylo všech dvanáct vítězných prací z 1.-3. kola opětovně publikováno, aby mohli čtenáři Deníku a fanoušci jednotlivých soutěžících hlasovat prostřednictvím internetu či papírového novinového kupónu o celkovém vítězi soutěže.

Všechny zájemce o hlasování odkazujeme na webovou stránku Moravskoslezského deníku, kde najdete texty všech finálových příspěvků, pro něž můžete hlasovat až do 15. června, přičemž jedinou podmínkou je to, že se započítává pouze jeden hlas z jedné IP adresy během 24 hodin.

Dokážeme odpovědět na otázku, jak se umístí příspěvek „8. Tereza Gottwaldová – Poslední modlitba“?