Mistr ligy na osm? ŻUBROWKA

Septima v Superfinále potvrdila svou formu a v roli favorita dokráčela bez jediné porážky až k titulu vítěze Gypri futsalové ligy pro sezónu 2017/18. Co tomu však předcházelo?

Nejprve organizátoři několika větami zhodnotili sezónu a vyhlásili její největší osobnosti, krátce poté už následovala soutěž o penaltového krále. Pomyslnou korunu přebírá od Filipa Hladeje další z dynastie ostrostřelců Vojta Schindler z týmu Autistic Club Škrabky (sexta). Svou bezkonkurenčnost mohl vzápětí potvrdit v zápase o třetí místo, to by však jeho tým nesměl už v prvních minutách prohrávat po dvou rychlých gólech Čejky z týmu Drtivá porážka (2.A). Žáček, jako kapitán sexty, hrající s netradičním účesem, sice zápas krásnou střelou brzy korigoval, avšak to nestačilo k tomu, aby zastavil rozjeté druháky. Ti si po bojovném druhém poločase, přestože zavěsil ještě Urbánek, odnesli bronzové medaile vítězstvím 8:2. (Čejka 4x, Vařeka 3x, Kučera : Žáček, Urbánek).

Dále byl sehrán „sranda match“ slepých prváků, při kterém se z tribun ozýval hlasitý smích. Prváci se střetli také v normálním zápase, kde stejně jako v tom prvním brali výhru chlapci z 1.A. Svou dávku štěstí si vybrala Barča Pokorná, když bylo její jméno vylosováno v divácké soutěži po krátkém vstupu Tijana, a odnesla si hodnotnou cenu v podobě lístku na festival Beats for Love.

Následoval zápas největší, o kterém jsme se zmínili již v úvodu. První gól vsítil Maslonka ve prospěch septimy. Cancer team (oktáva) však brzy dvěma góly stav otočila, ale o vedení brzy přišla a do konce zápasu se z něj už neradovala. Ve druhém poločase dokázala především zásluhou Monsporta alespoň zdramatizovat závěr, když se dostala na dostřel vyrovnání. Septima však zabrala a skvěle hrající Purmenský uklidnil svůj tým. Výsledek tedy pro mnohé překvapivý a pro mnohé očekávaný – 9:5. (Maslonka 4x, Purmenský 2x, Friedel 2x, Pokorná : Monsport 3x, Strnad, Šimíček)

Mistři pro letošek jsou tedy známi, ale kdo pozvedne nad hlavu pohár příští rok? Můžeš to být právě ty, pokud se v září znovu zapojíš do futsalových bojů na příborské palubovce!

Ondřej Štěpán, 3.A

2018_Superfinále

zleva: Zdeněk Hanzlík, Radim Friedel, Tomáš Orlík, Jiří Purmenský, Pavel Maslonka, nesena: Barbora Pokorná, foto: Lucie Monsportová