Superfinále futsalové Gypriligy

Takzvaná nejvyšší příborská futsalová soutěž pokračuje i tento rok. Žáci opět prokazují svůj talent nejen v lavicích, ale i na palubovce haly gymnázia.

Pro tento rok si Gypriliga získala přes 60 žáků zajímajících se o oblíbený sport, z čehož téměř 20% jsou zástupkyně něžného pohlaví. Ač si někteří mohou myslet, že ženy a futsal nejdou dohromady, statistiky tvrdí opak. Počet přihlášených žákyň rok od roku stoupá. A když jsme u těch čísel, zabrousíme do toho ještě o trochu víc. Koncem září byly týmy rozlosovány do dvou skupin po čtyřech týmech. Z každé skupiny byly vybrány dva lepší a dva horší týmy, které následně tvořily svou vlastní skupinu, ve které bojovaly o postup do čtvrtfinále. Z celkového počtu 36 zápasů bylo odehráno již 28, při čemž hráči nastříleli 177 gólů, což dává v průměru 6,32 branek na zápas.

S letošním rokem se objevila spousta novinek v organizaci. Jednou z nich je soutěž o lístky na oblíbený hudební festival Beats for Love. Fanoušci prostřednictvím Facebooku soutěží v otázkách z historie Gypriligy, třeba o prozatímním držiteli titulu Mistři. Byl to Real Madrid nebo Pekaři z Rumu?

O vítězi se rozhodne na Superfinále, jehož součástí bude boj o první místo a následné předání poháru, zápas o místo třetí, ocenění nejlepšího hráče a střelce celé sezóny a další doprovodný program. Těšíme se na vás 13.4.2018 v 8:00 hodin na tribunách haly našeho gymnázia.

o

2018_Superfinále_Gypriligy