IV. ročník oblastního meziškolního turnaje v piškvorkách

Ve středu 7. února 2018 proběhl 4. ročník oblastního meziškolního turnaje základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií v piškvorkách. Do turnaje se přihlásilo 12 týmů ze škol okresu Nový Jičín a Frýdek-Místek a je to zatím největší počet účastníků, který se do turnaje v piškvorkách přihlásil.

Těchto 12 týmů bylo rozlosováno do dvou skupin po šesti týmech, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. Pak následovalo play-off, do kterého postupovaly první čtyři týmy z každé skupiny.

o

Přihlášené týmy:

Skupina A
„Komici“ – ZŠ Komenského, Bílovec
„Dlouháni 56“ – ZŠ Dlouhá 56, Nový Jičín
„Buťáčci“ – ZŠ Butovická, Studénka
„Evženi“ – ZŠ sv. Zdislavy, Kopřivnice
„GMK Bílovec“ – GMK Bílovec
„Tyrška“ – ZŠ Tyršova, Nový Jičín

Skupina B
„Piškvengers“ – ZŠ Jičínská, Příbor
„Bezejmenní“ – ZŠ Fryčovice
„Žolíci“ – ZŠ Dr. Milady Horákové, Kopřivnice
„Pávi“ – ZŠ Petřvald
„Lišáci“ – ZŠ a MŠ L. Janáčka, Hukvaldy
„αΩ-team“ – Masarykovo gymnázium, Příbor

o

S výsledky zápasů ve skupině A se můžete seznámit zde a s výsledky skupiny B zde.

Každá ze skupin měla svého favorita. Skupinu A vyhrál tým Komici ze ZŠ Komenského, Bílovec, skupinu B αΩ-team z naší školy. V play-off došlo již ve čtvrtfinále na rozstřel. Tým Komici, který vyhrál svou skupinu A, narazil na tým Pávi ze ZŠ Petřvald, kteří skončili na čtvrtém místě ve skupině B. Jejich čtvrtfinálový zápas skončil remízou 10:10 a došlo tedy na rozstřel. Jeden člen týmu Komici hrál proti jednomu členu týmu Pávi. Kvalitnějšího kráče nominovali Komici, a tím si zajistili postup do semifinále.

Do finále se podařilo postoupit oběma vítězům základní skupiny, tedy týmu Komici a αΩ-team. V něm Komici porazili αΩ-team 11:9 a o celkovém vítězi tak bylo rozhodnuto. O třetí místo se utkaly týmy Piškvengers a Buťáčci. Zápas skončil výsledkem 7:13 a tým ze Studénky tak obsadil 3. místo. Výsledky celého play-off naleznete zde.

Na základě výsledků jednotlivých duelů jsme zpracovali statistiku úspěšnosti jednotlivých hráčů v duelech. Statistiku patnácti nejlepších hráčů turnaje najdete zde.

Turnaj se opět setkal s velkým ohlasem, všichni hráči projevili nevídané zapálení pro piškvorky. Věříme, že se s mnohými z nich potkáme v příštím roce na V. ročníku tohoto turnaje.