Školní kolo soutěže „Bible a my“

V průběhu minulého týdne proběhlo v učebnách Masarykova gymnázia školní kolo soutěže „Bible a my“, kterého se ve třech kategoriích zúčastnili žáci všech ročníků. V rámci II. kategorie (v případě Masarykova gymnázia šlo o žáky primy a sekundy) dosáhli nejlepších výsledků soutěžící ze sekundy Tomáš Dořičák a Michal Kuběna, kteří se shodným počtem bodů podělili o 1. a 2. místo. Za nimi pak, na třetím místě, skončil jejich spolužák Václav Monsport.

I III. kategorie (žáci tercie a kvarty) měla své dva šampiony, a stejně jako kategorie předešlá tak potvrdila vyrovnanost soutěžících i jejich dobrou připravenost. V náročném klání se o první místo podělili žáci kvarty  Filip Jiřík a Vojtěch Dořičák, za nimi skončila na 3. místě terciánka Kristýna Košťálová.

Až IV. kategorie přinesla „jednoznačné“ rozuzlení, umožňující sice sestavit pořadí na prvních třech místech, ale i zde byly rozdíly minimální, půlbodové. Vítězem nejvyšší kategorie se tak stal Matěj Dostál ze sexty, následovaný svojí spolužačkou Markétou Elbelovou, a 3. místo pak obsadila Marie Jurečková ze 3.A. Všem účastníkům děkujeme za to, že se do soutěže zapojili a přispěli tak k její vysoké úrovni, vítězům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v dalším, tedy okresním, kole, které proběhne zanedlouho v Kopřivnici.