Mezinárodní soutěž Matematický klokan

Již tradičně se naši žáci vyššího i nižšího gymnázia účastní mezinárodní soutěže Matematický klokan. V letošním ročníku se opět prezentovali výbornými výkony, především v kategoriích Benjamín (prima a sekunda) a Kadet (tercie a kvarta). Soutěžící všech kategorií řeší celkem 24 úloh s rostoucí obtížností a celkový možný počet získaných bodů je 120.

V kategorii Benjamín se v rámci školy na 1. místě umístila Petra Milčinská (sekunda) s celkovým počtem 104 bodů. Za ní následovali další dva žáci sekundy David Boháč (96 bodů) a Filip Jiřík (93 bodů). Výsledky této kategorie naleznete zde.

V kategorii Kadet v rámci školy zvítězil, stejně jako vloni ve své kategorii, Marek Štefaník (tercie) se 111 body, druhá skončila Veronika Krčmáriková (tercie) se ziskem 89 bodů a na třetím místě se umístila Jana Kolenovská (kvarta) s 88 body. Výsledky této kategorie naleznete zde.

Také žáci vyšších ročníků (kategorie Junior a Student) měli možnost zapojit se do soutěže. V kategorii Junior (1. a 2. ročníky a odpovídající třídy víceletého gymnázia) v rámci školy soutěžilo 7 žáků. Nejlepší z nich byl Richard Křapáček (sexta), který získal 79 bodů. V kategorii Student (3. a 4. ročníky a odpovídající třídy víceletého gymnázia) se v rámci školy na prvním příčce z 6 účastníků soutěže umístil Daniel Musil (oktáva) s 61 body. Výsledky kategorie Junior a Student naleznete zde.

K dosaženým výsledkům blahopřejeme!