Školní aplikace GYPRI

Jsme první v republice! Naše škola má svou vlastní školní aplikaci pro mobilní zařízení.

Dovolte, abychom Vám ji představili.

 

Co aplikace GYPRI umožňuje?

Od myšlenky vytvořit aplikaci až po její realizaci uběhlo jen několik týdnů. Přesto očekáváme, že má před sebou slibnou budoucnost a spoustu dalších možností, jak ji využít. Zatím umožňuje offline zobrazení webu školy, rozvrhu a zastupování. Aplikace nabízí možnost pomocí notifikace upozornit uživatele, pokud má daný žák či vyučující zastupování. Lze tedy například nastavit čas, kdy má aplikace zkontrolovat zastupování a prostřednictvím notifikace uživatele upozornit na případné změny výuky.

 

Jak aplikaci GYPRI nainstalovat?

Aplikace byla vytvořena pro mobilní zařízení se systémem Android. Aplikace je umístěna v obchodě Google Play pod názvem GYPRI, popřípadě si ji můžete nainstalovat pomocí odkazu: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.gypri.gypri&hl=cs

 

Jak aplikaci GYPRI používat?

Základem této aplikace je uživatelská přívětivost a nenáročnost pro uživatele. Po spuštění aplikace vás přivítá úvodní stránka našeho webu. V levém horním rohu je možné vysunout postranní navigační lištu, která nabízí základní menu. Viz obrázek níže.

2017_GYPRI_05

Záložka „Nastavení“ umožňuje uživateli zvolit si výchozí třídu pro zobrazování či učitelský rozvrh, nastavit případnou notifikaci a rovněž vybrat čas upozornění na případné změny v zastupování.

V praxi to znamená, že když uživatel vybere v nastavení „Vyber třídu…“ např. třídu kvinta (viz obrázek níže), potom v náhledu rozvrhu uvidí automaticky jako první rozvrh této třídy. Pro zobrazení výběru jiné třídy pak postačí kliknout na modré tlačítko v pravém dolním rohu a následně provést novou volbu.

V případě výběru možnosti „Upozornit studenta“ či „Upozornit učitele“ a nastavení času upozornění bude aplikace zobrazovat ve vybraném čase notifikaci na případné změny v zastupování. Pokud třída či učitel nemá na následující den vypsáno zastupování, aplikace žádnou notifikaci nezobrazí.

2017_GYPRI_02

 

Kdo stojí za tímto projektem?

Tato aplikace vznikla na základě spolupráce učitele školy Mgr. Petra Caloně a žáka kvinty Denise Valáška. Denis Valášek celou aplikaci naprogramoval a rovněž umístil do oficiálního obchodu Google Play, kde je nyní volně ke stažení.

Denis Valášek je příkladem žáka, který dokáže uplatnit své znalosti a zkušenosti z oblasti výpočetní techniky a využít je pro dobrou věc.

 

V případě zájmu, připomínek či dotazů nás neváhejte kontaktovat na adrese aplikace@gypri.cz.