Day-by-day, tohle je lyžák sekundy

Den 1. – Konečně od rodičů
Dlouho očekávaný lyžák začal 20. února 2017, hned po jarních prázdninách. S balením pomáhali rodiče, prarodiče od dětí i učitelé. Někteří se přijeli i podívat na odjezd svých ratolestí, aby se ujistili, že budou mít konečně klid. Cesta byla plná zábavy. Jakmile jsme přijeli na Bílou v Beskydech, všichni se vyvalili z autobusu a šli na záchod. Pak nás čekaly velice oblíbené přednášky o bezpečnosti. Při čemž nás ohromila první dobrá zpráva „na záchodě je wi-fi“, zakončená prohlášením pana Svobody: „Vaše starosti bych chtěl mít“. Po obědě jsme se snažili co nejrychleji obout lyžáky a dojít s nimi ke sjezdovce, což se neobešlo bez skuhrání. A začalo se lyžovat, dost lidí lyžovalo celkem dobře. Za tu dobu jsme se toho vlastně naučili mnohem více, než jen to … Večer nás Magda a Kristýna převálcovaly svou rozsáhlou slovní zásobou formou aktivit (Co to je „sentimentální laser“???). Potom byla večerka a šli jsme „spát“.

Den 2. – Filip se rozsekal!
Ráno byla snídaně formou švédských stolů. Poté jsme se vydali ohrožovat malé děti na jižním svahu. Filip se ale rozhodl ohrožovat stromy. Po lyžování jsme poobědvali, měli odpolední volno a šli znovu na svah. Po večeři, jsme pod vedením Petry hráli další hry.

Den 3. – Poprvé na severu (ou jé)
Ve středu po snídani se ti lepší vypravili na severní svah na sedačkovou lanovku. Zrovna se pořádala nějaká akce a každý dostal návlek na helmu, o kterém nikdo nevěděl, k čemu slouží. Po odpoledním klidu a návštěvě obchodu jsme se vydali na 3 km dlouhou procházku k pramenu Smradlavky. Večer byla soutěž „Co na to učitelé“ a kolotoč, kde jsme po dlouhém boji uhráli remízu s učiteli, a tudíž jsme neměli zkrácenou večerku.

Den 4. – Déjà vu
Tento den je v podstatě stejný jako úterý, až na to, že jsme lyžovali na severu a Filip neohrožoval stromy. Večer bylo vystoupení „Sekunda má talent“, kde se představil Pavel a Justin Bieber (bejby, bejby) a poté jsme hráli kolotoč jako ve středu.

Den 5. – Zrovna se nic neděje
Na svahu byl slalom, který všichni pokazili z důvodu poruchy spodní části těla, a v tomto momentě nevím, kdo vyhrál (už víme, že to byl Jakub Vlček, Michaela Kolářová a Petra Schindlerová). Jediný den, kdy nepršelo, ale sněžilo.

Den 6. – Zůstáváme?
Ráno po snídani jsme nabalili všechny věci do batohů a kufrů. Našli své lyže a chystali se k odjezdu. Hurá, autobus je tady. Předčasná radost. Autobus najel na led a sníh a nemohl se pohnout dopředu, ani dozadu. Po marných pokusech autobus vyprostit z ledu přijel traktor a za chvíli bylo naštěstí vše připraveno k odjezdu. Jak se říká „konec dobrý …“.

Závěrem musíme říci, že jsme si lyžák opravdu užili. Nečekali jsme, že učitelé budou tak milí a vtipní a že nám budou rozumět i v tomto věku. Děkujeme!

kolektiv žáků sekundy