Tým Masarykova gymnázia Příbor je vítězem oblastního kola Pišqworky 2016

Ve čtvrtek 3.11.2016 se v Novém Jičíně  konalo oblastní kolo soutěže Pišqworky 2016. Z novojičínských středních škol se přihlásilo celkem 15 týmů. Ty sváděly boj o dvě postupová místa do kola krajského. Naši školu reprezentovali úspěšní pišqworkáři, kteří svou dovednost v umísťováním koleček a křížků prokázali již ve školním kole dne 30.9.2016. Do oblastního kola jsme přihlásili celkem tři týmy. Ani jeden z nich herně nezklamal, a tak se mezi osmi postupujícími do čtvrtfinále objevily všechny tři. Těsným výsledkem 8:12 do semifinále nepostoupil tým Pikogram. Výsledek 10:10 a prohraný napínavý rozstřel dál nepustil tým TJ Sokol Komárek. Nejlépe se dařilo týmu Zákaz vjezdu ve složení  Radomír Wisnar (Ok), Vít Lichnovský (Ok), Tomáš Hrabovský (Ok), Michal Polešovský (Ok) a Petr Šimůnek (4.B). Po vítězstvích ve čtvrtfinálovém i semifinálovém kole je čekal boj o první místo. Finále vyhráli a stali se tak vítězi oblastního kola. V pondělí 14.11.2016 nás budou v Ostravě reprezentovat v kole krajském. Držíme jim palce!

 

Složení týmu Pikogram: Viliam Hnitka (4.B), Marek Štěpán (4.A), Marek Spányik (4.A), Matěj Ivánek (4.A), Vít Mrkvica (3.A)

Složení týmu TJ Sokol Komárek: Ondřej Štěpán (2.A), Adam Očkovič (2.A), Tomáš Orlík (2.B), Jan Čejka (1.A), Stanislav Vařeka (1.A)