Logické lahůdky – naši žáci v Logické olympiádě 2023

Žáci naší školy se pravidelně účastní Logické olympiády, prestižní soutěže společnosti Mensa ČR, která testuje logické a analytické schopnosti studentů. Soutěž je rozdělena do tří kol – nominačního, krajského a republikového.

V nominačním kole se záludnými otázkami zápolilo v Moravskoslezském kraji celkem 3178 řešitelů v kategorii B a 1800 řešitelů v kategorii C. Nejlepší žáci z naší školy dosáhli těchto výsledků:

.

Pořadí škola – kategorie B (nižší gymnázium):
Milena Ernekrová, tercie – kvantil kraj 93,45 %
Jan Grulich, tercie – kvantil kraj 87,70 %
Karolína Kvitová, sekunda – kvantil kraj 65,59 %

Pořadí škola – kategorie C (vyšší gymnázium):
Kristýna Pospišilíková, 1. B – kvantil kraj 95,11 % (krajský finalista)
Jakub Dlouhý, 1. A – kvantil kraj 92,06 %
Daniela Suchánková, oktáva – kvantil kraj 84,11 %

.

Soutěž byla náročná, všichni účastníci prokázali svou připravenost a odhodlání poprat se s nestandardními úkoly. Kristýna Pospišilíková se kvalifikovala do krajského kola, kde prokázala obrovské úsilí a odhodlání, ale na postup do republikového kola to v konkurenci šedesáti účastníků nestačilo.

Účast žáků Masarykova gymnázia v Logické olympiádě 2023 byla úspěšná. Jejich úsilí a odhodlání ukázaly, že Masarykovo gymnázium v Příboře je místem, kde se pěstují nejen akademické dovednosti, ale také schopnost čelit výzvám a překonávat překážky. Jsme na naše žáky hrdí a těšíme se na další úspěchy v budoucích ročnících Logické olympiády.

Ing. Radmila Mrázková, vyučující informatiky a výpočetní techniky