Exkurze do České televize a Rádia Čas

Je 6. října 2016 ráno a prší. I přes ten nečas nakonec všichni dorazíme na příborské nádraží. Jsou u něj přistaveny dva výlukové autobusy, což nás trošku zmate. I když nám paní učitelka Hana Le Folgocová dala instrukce, nastoupí do špatného autobusu několik kluků a kvůli nim i pan učitel Caloň. Naštěstí cestu do Studénky nakonec všichni v pohodě zvládneme. Tam přestoupíme na vlak, který nás příjemně překvapí, protože je tam wi-fi.

Na hlavním nádraží v Ostravě všichni rychle nastupujeme do tramvaje.  Vystoupíme na Stodolní a pak směřujeme přímo do České televize. Přesně v 9:11 hodin vstoupíme do studia Událostí v regionech. Hlavní atrakcí se stane Green screen a můžeme se vyfotit jako moderátoři. Další studio se právě připravovalo na Sama doma – také jsme se vyfotili (bohužel jsme si nemohli sednout na křesílka). Dále jsme navštívili režii – místnost plnou tlačítek a přístrojů, kde byl prostor i pro naše dotazy.

Potom jsme se přemístili do Rádia Čas. Tam jsme navštívili multiplex – místnost s televizemi, ve kterých byly malé ikony kanálů. Byli jsme se také podívat v rádiu Čas Rock, jak to funguje v živém vysílání,  a nahráli s námi krátký rozhovor. Jen nás trochu zklamalo, že jsme nemohli vysílat živě. Cesta na tramvaj i na vlak byla ve znamení běhu, protože jsme trochu nestíhali. Proběhla však v klidu a pana učitele Caloně jsme i trošku vzdělali – ale nevím, zda byli i ostatní spolucestující nadšení z „Pen Pineapple Apple Pen“ tak, jako naši kluci.

Celé bych to zhodnotila jako den příjemně strávený s naší třídou.

Kristýna Sosíková, sekunda