SEO – vážná věc nebo velký podvod?

Přednáška s aktuálním tématem SEO (Search Engine Optimalization) se uskutečnila 25.11.2015 a byla určena pro zájemce z řad webmasterů a fanoušků internetových technologií. Všichni přítomní velmi rychle pochopili proč. Mgr. Martin Trnečka z Katedry informatiky Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci nás rychle zasvětil do tématu, vysvětlil nám, jak na SEO pohlížet, podle čeho ho lze posuzovat i jak ho je možné ovlivnit.

Překvapila nás zejména rychlost změny situace na webu. Netušili jsme, že neveřejné algoritmy k posouzení bonity webové stránky upravují společnosti Google i Seznam prakticky neustále a že je to se SEO vlastně stejné jako s Augiášovými chlévy – buď komplexně a pořádně nebo vůbec.

Možná jednou budeme tvořit webovou stránku pro vlastní podnikání, možná povedeme eshop nebo budeme odpovědní za web naší společnosti, třeba budeme jen nakupovat na webu jako běžný spotřebitel. V každém případě již budeme na webovou stránku pohlížet nejen ze strany zákazníka. A pokud svým webem zaujmeme více lidí či jen nakoupíme kvalitněji nebo levněji, pak jsme pochopili, aplikovali a uspěli. Povede k tomu asi ještě dlouhá cesta, ale každý krok se počítá…

I touto cestou bychom chtěli Mgr. Martinu Trnečkovi poděkovat za zajímavou přednášku. Vážíme si zejména jeho úsilí podat odborné téma tak, aby bylo přístupné nejen specialistům ale i fanouškům moderních technologií.

seo_15