Den otevřených dveří na Masarykově gymnáziu v Příboře

Den otevřených dveří se na našem gymnáziu koná každý rok dvakrát, a to v listopadu a v lednu. Běžně je možné prohlédnout si zpravidla všechny učebny, získat informace o možnostech studia nebo si v rámci jednotlivých oborů ledasco vyzkoušet.

Z letošní bohaté nabídky připomeňme expozici věnovanou oslavám 120. výročí založení školy, s možností zakoupit si upomínkové předměty, přednášku Mgr. Alexandra Orošnjaka Střípky z dějin Masarykova gymnázia aneb Jak to vlastně bylo, seznámení s právě realizovanými projekty  (Erasmus+ pro žáky i učitele, JOE ALON CONNECTION PROGRAM, DofE) i informace o možnosti přípravy k jazykovým zkouškám i zkouškám přijímacím.

Neméně oslovila návštěvníky prezentace hudebních a výtvarných aktivit školy a výzdoba budovy. Závěr letošního lednového Dne otevřených dveří patřil žákům, kteří si v rámci estetické výchovy zvolili výchovu hudební. Skupiny od primy až po druhé ročníky se představily v programu Ozvěny Vánoc, který v prosinci měly možnost zhlédnout všechny třídy gymnázia. Večer byl bohatý, zněly písně a skladby populární i vážné, a nejen vánoční. Vše v podání asi osmdesáti účinkujících. Ti ocenili především milou atmosféru a příjemnou spolupráci všech zúčastněných v době nácviku i během samotných koncertů.

O jejich uznání svědčí i vstřícné reakce z řad posluchačů.

Mgr. Jarmila Moravčíková