Masarykovo gymnázium slaví 120 let

V letošním školním roce vstupuje Masarykovo gymnázium v Příboře do své 121. sezony. Tato metafora vypůjčená z divadelního prostředí není nijak přehnaná. I naše gymnázium jsou svým způsobem „prkna, která znamenají svět“, a maturita bývá začátek velké životní hry s otevřeným koncem.

Slavíme kulaté výroční a společným jmenovatelem všech oslav je právě gymnázium a vše, co je s jeho stodvacetiletým životem spojeno. Akce konané v rámci oslav by měly propojit absolventy, současné i bývalé pedagogy, žáky, pamětníky, ale také hosty z nejrůznějších oblastí, kteří mají škole co nabídnout ze své praxe.

A co pro Vás připravujeme? Můžete si s námi zanotovat a při poslechu písničky GYPRI 120 zavzpomínat na období studií. Chystáme přednášky z rozmanitých oborů, některé určené žákům, jiné přístupné široké veřejnosti.

Příznivci sportu během roku mohou poměřit své síly například ve futsalovém turnaji, Branném dni či v Challenge 120.

Těm umělečtěji zaměřeným nabídnou letošní oslavy koncerty, streetartový workshop a vrcholem celých oslav bude mini hudební festival Gyprifest.

Ovšem budou se konat i tradiční akce, mezi které patří Dny otevřených dveří či ples Masarykova gymnázia.

Novinkou spojenou s letošním výročím je vytvoření webových stránek Gyprishop.cz, kde si můžete vybrat a  zarezervovat reklamní předměty školy.

Ano, plány jsou to velkolepé, ale máme za to, že naše gymnázium si to zaslouží. Na všechny akce pro veřejnost vás co nejsrdečněji zveme. Samotnému gymnáziu přejeme minimálně dalších 120 let.

Takže, slavíte-li rádi, sledujte nás na webových stránkách oslav a užijte si to s námi!

Mgr. Lenka Svobodová a Mgr. Zuzana Dejmková

.

2022-10_Úvodník 120 let