Benjamínci z primy na Bílé

Na začátku každého školního roku se noví žáci Masarykova gymnázia poznávají v rámci adaptačních kurzů se svými třídními kolektivy. Plni očekávání, ale i obav z toho, že mnozí budou poprvé delší dobu bez rodičů, se tak primáni vydali na čtyřdenní třídní horský pobyt na Bílou.

Žáci brzy zjistili, co koho baví, kdo má podobné zájmy a jaké mají ostatní představy o studiu na nové škole. Prostředkem k poznání spolužáků se staly originální hry i soutěže založené většinou na pohybových a komunikačních aktivitách.

S organizací akce nám pomáhali nadšení instruktoři ze sexty, kteří byli také před několika lety v roli nováčků. Záštitu nad přípravou programu celého kurzu převzaly kolegyně Mgr. Lenka Svobodová a Mgr. Jana Drlíková, za což jim oprávněně náleží poděkování.

Přestože nám příliš nepřálo počasí, zvládli jsme vše v klidu, pohodě a s úsměvem na tváři. Věřím, že právě tento kurz pomohl vytvořit první přátelství, vazby, či společné vzpomínky a usnadnil primánům přechod na novou školu.

Adaptační kurz byl součástí projektu „Zažij…“, který je spolufinancován z rozpočtu Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

Mgr. Kateřina Manová, třídní učitelka primy

.

.msk